De club is ontstaan uit een Pc prive project van de Nederlandse Spoorwegen. Is op gericht in het  seizoen 1986- 1987. Met dit project zijn er ongeveer 9000 computers uitgeleverd.   Dit onder de vlag van de BSSO (nu Railsport), het overkoepelende  orgaan van NS sportverenigingen. Het aantal NS personeel leden in Venlo wat een systeem aan schafte was 188. Deze werden automatisch lid van de computerclub waar NS drie jaar de contributie voor betaalde. Om de deelnemers te begeleiden en te ondersteunen werden er landelijk pc clubs opgericht Deze werden en worden nog steeds door enthousiaste hobbyisten draaiende gehouden. Het onderkomen bevond zich samen met de fitnes in een leeg kantoor pand wat tegen een loods bij de werkplaats in Blerick gebouwd was. (is gesloopt). Het is allemaal begonnen met een computer met modem en printer. Merk een Volleman computer welke in drie versies beschikbaar was. De configuratie 7 Mhz met alleen of gecombineerde 5.25 of 3.5 inch diskette station(s) en 20Mb harde schijf (je dacht die nooit vol te krijgen), met geheugen waar tegenwoordig een grafische kaart zijn neus voor ophaalt. Met als besturingssysteem Dos 3.3 Verder een monochroom of kleuren(EGA) scherm een modem, en wat verschillende toeters en bellen, met een Juki printer er bij. Als software pakket Ability Plus (wat nog steeds bestaat http://www.ability.com/), een office pakket uit het verleden. Het bevatte Write, Spreadsheet, Database, Presentation en Modem software Er bij kreeg je een groot boek waar de werking van de computer werd uitgelegd etc. De soort hulp en ondersteuning is in de loop der jaren wel wat veranderd. In het verleden kwam het voor dat er een onregelmatigheid in de Juki printer zat en landelijk er een diode in gesoldeerd moest worden door de hobbyisten op de club. Dus een ieder met de printer onder de arm naar de clubavond voor deze ingreep. Dit zijn dingen die tegenwoordig niet meer voorkomen.
Comphoto-club